Reutilizam pungi plastic ieftine pentru a proteja planetapungi personalizate ieftine

Cel mai ingenios proiect de reutilizare pentru pungi plastic ieftine

Pungi plastic ieftine! O idee deosebit de ingenioasa i-a uimit pana si pe cei care nu vad cu ochi buni binecunoscutele pungi plastic ieftine. Intr-o prima faza, proiectul a avut ca scop initial ajutorarea persoanelor fara adapost, nevoite sa infrunte gerul iernii in strada.

In subsidiar, a fost completat de un rol nu mai putin important, indreptat catre reciclarea sacoselor din plastic, un obiectiv ”sensibil” in imprejurarile actuale.

Cei care au avut inspiratia unei altfel de reciclari sunt ”domiciliati” dincolo de ocean, mai exact in oraselul Huntsville din statul Alabama.

Ideea ii apartine liderului operatiunii ”Green Team”, Joy McKee, care a declarat ca se afla in cautarea unor voluntari ”talentati”, capabili sa croseteze circa 500 de paturi din pungi plastic ieftine.

Fiecare patura confectionata din materiale reciclate are nevoie de circa 700 de pungi plastic.

Iar pentru a pune in aplicare proiectul, vor fi reciclate mii de ambalaje care, in situatii diverse, inevitabil, ar continua sa polueze ambientul.

Obiectele astfel realizate urmeaza sa le fie destinate persoanelor fara adapost din zona, barbati si femei care din variate motive sunt nevoite sa locuiasca practic, sub cerul liber.

Datorita caracteristicilor avute, sacosele, atat de uzuale in mainile consumatorilor frecventi ai supermarket-urilor, sunt deosebit de usoare, dar foarte rezistente la forta de rupere. De asemeni, folia din polietilena este impermeabila si rezista la umezeala si lichide.

Asadar, o patura crosetata din pungi plastic ieftine, ar putea deveni o bariera optima intre solul umed si sacii de dormit sau alte suporturi folosite de persoanele nevoiase pentru a se odihni pe timpul noptii.

In plus, aceste paturi rezista si la murdarie, putand fi usor curatate si spalate, apoi uscate. In ce priveste greutatea, fiecare sacosa cantareste doar cateva grame, iar patura este aproape la fel de usoara, aspect ce-i faciliteaza transportarea dintr-un loc in altul.

La urma urmei, actiunea este in favoarea celor care nu au alt acoperis deaspra capului decat cerul si care nu cunosc alt ajutor decat mila semenilor lor mai ”norocosi”.

Operatiunea favorizeaza si mediul inconjurator aproape ”sufocat” din cauza neglijentei oamenilor, ce ”sufera” in fiecare zi din cauza deseurilor aruncate la intamplare.

Prin acest proiect, organizatia ecologista a reusit sa demonstreze lumii intregi ca se poate. Ideea le-ar putea da de gandit si ”atotstiutorilor” din Parlamentul European, ce considera ca singura solutie pentru limitarea poluarii este interzicerea ambalajelor din polietilena.

pungi plastic ieftine

Adevarul este ca nimeni nu sustine si nici nu promoveaza poluarea, nici chiar cei care o genereaza direct sau indirect.

Si cu toate ca poluarea este un efect colateral al dezvoltarii societatii, ea poate fi limitata.

Nu este nevoie de anihilarea totala a industriei si a industriasilor ce au investit resurse financiare si sudoare in demararea unor business-uri profitabile. Pentru ca orice afacere, la urma urmei, mai putin cele ilicite, intr-o anumita masura, poate fi vazuta ca picatura capabila sa energizeze economia.

O astfel de idee reprezinta o rezolvare cel putin interesanta a problemei poluarii. Si totodata, poate veni in sprijinul persoanelor fara adapost.

In plus, poate fi pusa in aplicare in orice locatie, indiferent de resursele materiale, doar cu bunavointa voluntarilor dispusi sa dea o mana de ajutor naturii si celor trecuti in uitare.

Suntem o companie producatoare de pungi plastic ieftine si ne dorim ca impreuna sa gasim o solutie prin care sa protejam planeta, fara ca acest lucru sa insemne inchiderea afacerilor noastre.

Pe website-ul www.pungi-ieftine.ro puteti descoperi produsele, serviciile si toate ofertele pe care le punem la dispozitia clientilor mai vechi sau mai noi.

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit