Avantaje de folosire pentru pungi plasticpungi plastic

Cat sunt de avantajoase pungile de plastic pentru retailer-i?

Sa presupunem ca dam curs ideilor preconcepute ce pun la zid tot ce in general, inseamna pungi plastic. Intr-o astfel de situatie, nici nu trebuie sa ne miram daca involuntar, trecem cu vederea intregul ”pachet” de avantaje.

Perceptia difuzata de ”gurile rele”, din pacate aproape unanim acceptata de populatie, este ca orice tip de pungi personalizate sau simple, confectionate din polietilena, sunt daunatoare mediului inconjurator.

Dar nu intotdeauna trebuie sa ne luam dupa zvonuri si mai ales dupa aparente. Si in timp ce diverse alte lucruri, la prima vedere par sa aiba o influenta negativa asupra ambientului, privite in detaliu, se dovedesc pline de beneficii, de cele mai multe ori neglijate.

Similar, ecologistii cauta nod in papura incercand sa scoata de pe piata sortimentul de ambalaje din care fac parte si pungile de plastic. Cu toate acestea, multi uita cat le sunt de utile comerciantilor cu amanuntul, consumatorilor finali si nu in ultimul rand care este efectul acestora asupra mediului.

Pungi plastic personalizate. Avantaje pentru retailer-i

Pana la legea ”nefasta” aprobata de UE, nimeni nu a avut nimic impotriva sa fabrice si sa comercializeze pungi din plastic. Indiferent de ”epoca”, acestea au fost mereu considerate un produs de packing convenabil, usor de utilizat, de transportat si de depozitat.

Achizitionate direct de la ”sursa”, pana si cele mai scumpe sacose personalizate sunt mai putin costisitoare decat ”omoloagele” biodegradabile, de hartie sau din tesatura textila. Spre exemplu, poate ca ”versiunile” textile isi castiga popularitatea datorita impactului ambiental redus, insa pretul de vanzare ridicat nu le transforma in ambalaje bine vandute de comercianti si producatori.

pungi plastic

Pe de alta parte, daca luam in considerare unele caracteristici precum rezistenta, poate ca o sacosa din material textil este superioara. Insa tinand cont ca grosimea foliei de polietilena ajunge pana la 80 de microni, nu incape indoiala ca si binecunoscutele pungi plastic ating performante similare.

Si in privinta posibilitatilor de depozitare si transport, folosirea sacoselor din polietilena este mai avantajoasa. Datorita grosimii foliei din care sunt confectionate, ambalajele din polietilena ocupa mai putin spatiu decat cele textile sau din hartie. La fel si greutatea, desi variabila, este mai mica decat in cazul celorlalte versiuni.

Evident, toate aceste caracteristici atrag dupa sine o cheltuiala inferioara pentru operatiuni precum transportul si stocarea.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit